Vysvědčení netradičně

DSC04438Čtvrťáci se o kočce domácí učili za přítomnosti živých zvířat. Prozkoumali stavbu těla, hmatové vousky, zatažitelné drápky,dvojité víčko usnadňující kočce noční vidění, zopakovali si informace o  rozmnožování tohoto druhu savce a jeho péči o mláďata.
Žáky velmi zajímalo, proč se některá zvířata nebojí člověka, žijí v jeho přítomnosti, mají oslabené útěkové reflexi a některá se stala domácími mazlíčky.
Z knihy Burcharda Brentjese „Jak zvířata zdomácněla“ děti získaly informace o důvodech postupného ochočování zvířat člověkem vzhledem k historické ose, že počátky domestikace zvířat korespondují se vznikem zemědělství v mladší době kamenné.
A kde to žáci 4. A vlastně byli, že se učili ve společnosti 9 koček evropských?
Výuka probíhala v hradecké Kočičí kavárně –  za předpokladu, že děti respektovaly pravidla této netradiční kavárny, nekrmily zvířata, nerušily kočky v době jejich odpočinku atd.
Důležitým závěrem tohoto školního dne bylo předání vysvědčení za 1.pololetí školního roku 2015-2016. Žákům kromě třídní učitelky k dobrým výsledkům půlroční snahy  popřáli i majitelé kavárny a přítomní hosté.