Příměstský tábor 15.8. – 19.8. 2016

pondělí

pondělí

úterý

úterý

středa

středa

čtvrtek

čtvrtek

pátek

pátek

 

 

Letní hrátky se zvířátky
V termínu od 15.8. do 19.8. probíhal už druhý příměstský tábor v tomto roce. Dorazilo osm dětí, o které se staraly čtyři vedoucí.
Sešli jsme se v pondělí ráno a po krátkém přivítání jsme si zahráli pohádku o pejskovi a kočičce – Jak pekli dort. Po svačině jsme vyrazili na zahradu, kde jsme řádili na koloběžkách, trampolíně, hráli si s míčem, nebo lezli na pavučinu. Příjemně unavení a nacpaní jsme se po obědě uvelebili ve snoozelenu a relaxovali. Odpoledne si každé z dětí „upeklo“ svůj vlastní dort. Za pomoci pana školníka jsme si vynosili stůl a lavice ze sklepa, umyli je abychom si mohli dát venku svačinku.
V úterý bylo celé dopoledne věnované výrobě zvířátek ze šišek a dalších materiálů. Kdo zrovna nevyráběl, skládal puzzle, nebo si hrál v herně. Odpoledne jsme se vydali autobusem č. 16 do Stěžerského Zooparku. Viděli jsme hodně zajímavých zvířátek – ještěry, želvy, králíky, osly, koně, klokana a spoustu dalších. Po návratu svačinka a hurá domů, odpočinout si před dalším náročným dnem.
Ve středu jsme se rozdělili na dvě party. Jedna se sjela v Blešně na ranči, kde strávila celý den a pomáhala s péčí o koníky, opékala buřty a chvíli si i zajezdila.
Druhá parta se sešla ve škole a do Blešna jela školním autem. Koníci byli skvělí a ježdění se všem moc líbilo. Když jsme se vrátili do školy, grilovali jsme buřty a po nezbytné relaxaci za námi přišel Igor – hladkosrstý foxteriér se svou paničkou a vyzkoušeli jsme si, co všechno umí takový canisterapeutický pes.
Ve čtvrtek jsme si moc přáli pěkné počasí. To se nám i splnilo. Vyrazili jsme tedy procházkou do města až k přístavišti, kde jsme měli domluvený výlet parníčkem po Labi. Plavba trvala asi hodinu, parník kouřil, houkal a kolíbal se, ale všichni to zvládli na jedničku. Dnes jsme si odpočinek po obědě užívali všichni. Odpoledne někteří ještě vyráběli zvířátka z papírových talířů a ostatní užívali sluníčka na zahradě.
Poslední den jsme zahájili zdobením triček – savováním. Pak rychle nasvačit a hurá do Obřího akvária. Plavala tady spousta ryb nejrůznějších barev a velikostí. Cestou zpátky do školy jsme se zastavili na chvilku v Jiráskových sadech na dětském hřišti a pak už honem na oběd. Nejvytrvalejší borci si po obědě vyzkoušeli olympijský trojboj, ve kterém se všichni umístili na 1. místě. Po vyhlášení výsledků a slavnostním zakončení jsme se už všichni vydali domů, užít si posledních pár dní prázdnin.