Závody horských kol MČR – 7.- 8.10. Sruby

Tak tohle jsou naši reprezentanti – bratří Pajakovi (Lukáš a Petr), Honza Čonka z Chlumce nad Cidlinou a Marek Petružálek. Sluší jim to, co?

Letošní rok byl zcela mimořádný. Nejenom, že jsme dostali od SK Integra zcela nová, krásná horská kola, ale navíc naši sportovci přistoupili k akci doslova se vzornou tréninkovou pílí. Jasné je, že za ten měsíc, co kluci chodili do školy, se zase tolik kilometrů nenajezdí, ale trénovalo se několikrát týdně a bylo to na výkonech hodně vidět. Řazení zvládali naši cyklisté bravurně, ale hlavně – točily se jim nohy a jelo to!

Proto jsme s klidným svědomím vyrazili na republiku do Srubů, vesnice u Chocně, ubytováni jsme byli v blízkých Chroustovicích na učilišti. Ve Srubech nás čekaly opravdu nádherné tratě – v pátek časovka do vrchu a v sobotu hromadný závod. Přestože počasí tento víkend nebylo ideální, tak na závod vyšlo skvěle. Ani kapička!
Startovní pole bylo velmi početné a kvalitní, škoda, že s námi nejela žádná cyklistka, měla by šanci!
A jak reprezentovali naši kluci? Skvěle! Nejenom, že prodali to, co měli natrénováno, ale především k závodům přistoupili zodpovědně a „makali“. Odměnou jim byly výsledky. Na první místo sice museli zapomenout, to si v obou dnech suverénně odnesl Robert Puddu z Prahy, kluk, který ročně nejezdí na kole 6.000 kilometrů!!!! Tak to je soupeř opravdu silný. S tím se bez podobného tréninku nedá závodit.
Z našich byl nejlepší chlumecký Honza Čonka, který si vyjezdil nádherné 2. a 3.místo, celkově byl z obou závodů třetí.
Z Hradečáků byl nejlepší Lukáš Pajak, který obsadil z 24 závodníků krásné 6. a 4. místo, následován Markem Petružálkem, který zajel dvakrát 7. místo. Petr Pajak, který jel jako náhradník za Romana Repaše a tím nejméně natrénoval, si odvezl 11. a 12.místo, tedy v první polovině startovního pole.
Výsledky skvělé na tak silnou kategorii – startovalo 24 závodníků.Z pohledu trenéra naše reprezentanty musím pochválit za vzorný přístup k závodům a tréninkovou píli!
Pavel Svoboda

hokola16_vysledky.pdf