72 hodin

A72-hodin-2kce 72 hodin na II. stupni a Pršce – POMÁHÁM, PROTOŽE CHCI
Počasí přálo –  rukavice, pytle i nářadí, jsme měli připraveny, tak se šlo na TO!
Do letošní akce 72 hodin se děti II. stupně a studenti praktické školy zapojili s velikou vervou. Uklízeli odpadky válející se v blízkém i vzdálenějším okolí naší školy a jak je vidět z fotek, některé „úlovky“ byly velmi zajímavé. Zkrášlovala se školní zahrada. Některé přerostlé keře byly silnými „muži“ z 8. a 9. ročníků vyřezány a zcela odstraněny. Takže díky, díky – dětem i pedagogům!

Akce 72 hodin na I. stupni a ZŠS

Plakát ve vstupní hale sděluje všem rodičům a návštěvníkům, že nejsme lhostejní a zapojíme se do akce. Děti se statečně pustily do boje s nepořádkem v okolí ulice Hradecké a Heyrovského. Nejvíce nepořádku dělají asi kuřáci a také se nám to potvrdilo kolem paneláků spolu se sáčky od pochutin.
Pytle byly plné během krátké chvíle plné a přírodě se ulevilo, vždyť nejsme líní dojít ke koši. Velice jsme se divili, kolik odpadků se (i přes mnoho dostupných košů) našlo. Uklízení by nám nevadilo, kdyby se nenašli noví nepořádníci, shodli se všichni, kdo se zapojili.  My už dobře víme, jak si poradit s odpadky a ostatní to naučíme!

Jsme i ve městě spolu s přírodou – je název letošního projektu 72 hodin v naší škole.
Podzimní úklidová akce v prostorách školy i v jejím okolí se opět rozběhla s polovinou října – bylo možné se zapojit v rámci pracovního nebo přírodovědného vyučování. Hlavní dny byly 13. a 14. 10. 2016, ale aktivity se pochopitelně konaly před i po tomto termínu. Některé děti se byly podívat na výlovu rybníka Roudnička a některé šly venčit pejsky do útulku a donesly jim drobné pamlsky.
Do projektu 72 hodin bylo přihlášeno 100 našich žáků a pedagogů. K úklidu jsme dostali 3 pytle a 3 páry rukavic, a jako odměnu náramky a možnost si pro tyto účastníky objednat tričko.
Ráda děkuji všem kolegům za výbornou motivaci dětí a studentů, všem, kdo se zapojili, děkuje naše příroda.
Doufám, že uklizená místa budou aspoň chvíli v čistotě a přibývat bude jen spadané barevné listí.                                                                                       Olga Slováková – koordinátorka EVVO