24. mistrovství České republiky ve stolním tenisu

Ve dnech 2. – 3. 11.2016 se konalo již 24. mistrovství České republiky ve stolním tenisu. Každoročně je pořádáno naší školou a sportovním klubem Integra, jehož jste mnozí členi.  Letos k nám přijelo 70 hráčů z celé republiky, ze 7 regionů a byli zde opravdu skoro všichni, kteří ve stolním tenisu něco znamenají.
Atmosféra byla tradičně vynikající, svědčící o vysoké sportovní a společenské úrovni zúčastněných. Letos byly opět základní skupiny odehrány v obou tělocvičnách. Ve středu byly odehrány základní skupiny ve všech kategoriích. Navazovalo kolo útěchy, které je zařazováno, aby si hráči zahráli co nejvíce a ideálně s rovnocennými soupeři. V soutěžích čtyřher (hraných od počátku vyřazovacím způsobem byly soutěže zakončeny finálovými boji.
Ve čtvrtek již soutěže gradovaly vyřazovacím systémem. Finále letos byla odehrána v jednom čase, právě pro atraktivnost zápasů.
I pro samotné hráče je nástup finalistů ke stolům, jejich jmenovité představení a doprovodný potlesk silný zážitek. Divácká kulisa a fandění tento zážitek ještě umocnily.
Ve většině kategorií díky vyřazovacímu systému byly zápasy opravdu dramatické a kvalitní.
Všichni zúčastnění reprezentanti, a byli zde opravdu všichni z rozšířeného reprezentačního výběru, prokázali oprávněnost svého postavení herními výkony. Kromě potenciálního reprezentanta Vládi Gittlera a Bedřicha Bulavy, se mezi ně nikdo nedokázal vklínit. A souboje mezi nimi samými byly opravdu velmi vyrovnané, nebyla nouze o překvapení. Zkrátka – velký sportovní svátek!
I my jsme měli na MČR svoje zástupce! Integru a školu reprezentovali:
Jana Feixová, Filip Zahálka, Denis Ksandr, Leo Matyáš, Ester Hájková z Chlumce n/C
A jak se jim dařilo? Skvěle!!!
Denis Ksandr            –          2. místo v kategorii juniorů

Jana Feixová             –           3. místo v kategorii žen a juniorek       

Ester Hájková           –          1. místo v kategorii žákyň

„Pořadí národů“ s obrovským náskokem vyhrál Východočeský region, ale je potřeba si uvědomit, že to je důsledek koncepční práce a systematického tréninku.
Fotografie a zpráva z MČR budou také uveřejněny: www.integra-pinec.cz, www.csmps.cz

Podpořili nás:
Český svaz mentálně postižených sportovců
Královéhradecký kraj
Magistrát města Hradec Králové

Medaile a úspěšnost

Pořadí Region 1.      místo 2.      místo 3.      místo
1. Východočeský 10 9 1
2. Jihomoravský 0,5 1 4
3 Liberecký 1 2
4. Severomoravský 0,5 1
5. Jihočeský 1,5
6. Praha 1
7. Středočeský 0,5

Zpracovali: Pavel Svoboda, Lucie Francová