Adaptační kurz

img_20161006_135707Ve dnech 5. až 7. 10 se již tradičně konal adaptační kurz spolufinancovaný Královéhradeckým krajem a Občanským sdružením rodičů při Speciálních školách, kterým patří velký dík.
Skupina dětí byla stejně jako předchozí ročníky rozmanitá. Adaptačního kurzu se účastnili žáci napříč celou školou – od Základní školy speciální, přes Základní školu praktickou po Praktickou školu.
Po domluvě s majiteli lanového parku u rybníka Stříbrný, který každoročně zajišťuje program adaptačního kurzu, vedli program zkušení instruktoři z minulých let, kteří mají s dětmi naší školy již bohaté zkušenosti. Aktivity byly dopředu přizpůsobeny jejich limitům a nedošlo tedy k jakýmkoli nedorozuměním.
Původně plánované splouvání řeky Orlice se vzhledem k dramatické změně počasí, která nastala den před konáním adaptačního kurzu, nekonalo. Ve čtvrtek tedy došlo ke změně plánovaného programu – dopoledne jsme strávili pod dohledem lezeckých instruktorů na lezecké stěně HK. Děti si mohly vybrat různou obtížnost lezeckých cest a dokonce měly možnost podílet se na jištění svých kamarádů. Odpolední program se pak odehrával v areálu rybníku Stříbrný. Děti společně hrály týmové a skupinové hry. Celý program byl zakončen společným opékáním špekáčků a zhodnocením adaptačního kurzu.