Plavání MČR

MČR v plavání – Liberec 2017
V pátek, 28.4.2017 jsme vyjeli do města pod Ještědem na Mistrovství ČR v plavání. Po obědě jsme se vydali k bazénu, rychlé rozplavání a pak už první disciplína – 100m prsa, kde nás zastupoval Lukáš Konečný. Lukáš zaplaval výborně v osobním rekordu a skončil jen těsně pod stupni vítězů, stejně jako Aneta Šimůnková.    3. místo ve stejné disciplíně získal Filip Ježek. V dalším závodě, 50m VZ, nastoupili téměř všichni naši plavci a ve velké konkurenci se podařilo získat Jitce Pražákové a Filipu Zahálkovi 2. místo a Filipu Ježkovi 3. místo. Lukáš Konečný vytvořil další osobní rekord a skončil těsně za čtvrtým Markem Petružálkem. I na 50m prsa si Lukáš zaplaval osobák a byl čtvrtý před svým bratrem Romanem. Ve své kategorii si z této disciplíny přivezl Filip Ježek stříbro. Další medaili, tentokrát bronzovou, vybojovala Aneta Šimůnková za 50m znak. V pátek se plavalo ještě 200m VZ, kde se v silné konkurenci jen těsně nepodařilo dosáhnout Filipu Zahálkovi na medaili, a skončil čtvrtý.

Po prvním dni odjíždělo pět plavců zpět do Hradce a do sobotních bojů zasáhli už jen oba Filipové. V sobotu jsme měli své zastoupení v disciplíně 100m VZ a ve štafetách 4x50m VZ. Ze stovky si Filip Ježek odvezl 1. místo a Filip Zahálka 3. místo. Do štafety oba naši kluci nastoupili společně s plavci z týmu Praha Vyšehrad a ve velice napínavém a vyrovnaném závodě vybojovali zlato.
Všichni naši reprezentanti zaslouží velkou pochvalu za předvedené výkony i za výbornou kázeň.
Své osobní rekordy si vylepšili: Filip Zahálka 100m VZ, Lukáš Konečný 50m P, 100m P, 50m VZ, Filip Ježek 50m VZ, 100m VZ, 100m P
Roman Konečný vyrovnal svůj nejlepší letošní výkon 50m VZ.
Všem patří velká pochvala a gratulace.