Hry bez hranic

Hry bez hranic- Nová Paka 16. května 2017

V krásném slunečném ránu vyjížděli žáci z osmi tříd s jejich vyučujícími autobusem do Nové Paky. Konalo se tam tradiční setkání škol a dalších zařízení pro zdravotně postižené děti i dospělé, Hry bez hranic.

Čekalo na nás opět známé zdolávání úkolů – mimo jiné: slalom míčku s použitím košťátka, věšení prádla, skládání obrázků nebo slov z písmenek, jízda na invalidním elektrickém vozíčku, hod míčkem rourou, do tlamy nebo do kroužku, poznávání různých předmětů hmatem nebo navíjení provázku s myškou… některé soutěže nám šly rychleji, jiné pomaleji, ale zvládli jsme s přehledem všechny! Od devíti do jedenácti hodin – jen s přestávkou na svačinu – byli všichni přítomní v jednom kole. Na každém stanovišti dostaly jednotlivé týmy potvrzení do soutěžního formuláře, který potom byl pro organizátory podkladem pro drobné odměny všem soutěžícím.
Letošní ročník jsme si užili dvojnásobně – díky příspěvku od Nadace ČEZ, která nám poskytla grant na reprezentační trička, jsme byli mezi ostatními účastníky krásně poznat. Naše „sluníčkové“ dresy s logem školy a jednoduchým výtvarným motivem byly pro naše děti překvapením, které umocnilo jejich dobrý pocit z dopoledního snažení.
Každý soutěžící dostal keramickou medaili, drobnou odměnu a občerstvení.
Tato akce, kde se potkávají děti z prvního stupně s žáky z praktické školy, kdy vidí svoje rozdílné přístupy k řešení úkolů, sledují různé projevy radosti při úspěchu, nebo rozladění při nutnosti opakování pokusu, vždy prohloubí vzájemné povědomí našich svěřenců o tom, že každý je šikovný na něco jiného.
A hlavně – důležité není vyhrát, ale zúčastnit se!