Malá kopaná mistrovství ČR

Výsledková listina MČR malá kopaná

Po necelém roce se v Hradci Králové ve dnech 18. – 19.5.2017 uskutečnil 17. ročník v malé kopané žáků. Pořadatelem byla Integra HK při Speciálních školách v Hradci Králové. Hrálo se na hřišti s umělým travnatým povrchem. Samotný mistrovský turnaj byl zahájen nástupem v 13.00 hodin na hřišti SpZŠ, kde se také poté všechna mužstva utkala o umístění. Pořadatelsko – organizační zajištění akce bylo na dobré úrovni. K pěknému počasí se přidali účastníci akce slušným a sportovním chováním.

Na turnaj se podařilo zajistit finanční podporu formou grantu města Hradce Králové / 15.000,- Kč/, která byla použita na zabezpečení pitného režimu, odměn pro všechna mužstva, pohárů pro 1. – 3. místo, medailí a zaplacení rozhodčích. MČR proběhlo za fotbalového počasí velmi dobře a splnilo svůj sportovně společenský cíl. 

Účast mužstev:

SK Integra Hradec Králové

SK Integra Nový Bydžov

SK Handisport Liberec

SK Impuls Kupeckého Praha 4

SK Parta Roudnice nad Labem

Mrzí nás, že v tak populárním, oblíbeném a dostupném sportu se zúčastnilo pouze 5 družstev. Je to pro nás dost nepochopitelné, protože i na malých školách by neměl být problém družstvo „postavit“.

Děkujeme všem účastníkům za přítomnost na akci, byl to hezký sportovní zážitek a doufáme, že v příštím roce se počet účastníků zvýší. Našim přáním by byla přítomnost zástupců všech regionů činných v Českém svazu mentálně postižených sportovců.