Divadlo Slunovrat a Kantoři

Představení „Město, které mám tak rád“, vzniklo tentokrát ve spolupráci s folkovou skupinou Kantoři. Hráči v této kapele pracují v našem regionu jako učitelé – jsme rádi, že jsme navázali spolupráci s umělci z našeho kraje.
Představení je věnováno našemu městu. V písních společně s Kantory putujeme světem, vracíme se z veliké dálky do milovaného města a kraje. Prožíváme první lásky a zamilování, s krajánky navštívíme vesnickou hospůdku a také si zatančíme renesanční tance. Představení končí svatbou, objeví se i pan farář, spousta gratulantů a následuje veselá hostina, kde nechybí pravé svatební koláčky. Největší radost mají poutníčci z toho, že doputují do svého rodného města – do Hradce Králové.

Taneční choreografie „Město, které mám tak rád“ metaforicky spojuje životní pouť nás všech. I v našich životech se střídá světlo se stínem, radost s bolestí, jsou dny vážné a jsou dny bolestné. Bylo by dobře, kdyby naše pouť končila svatebním veselím – kdyby náš život přinesl ovoce – plno lásky a dobra, které můžeme dát druhým. Věříme, že si diváci odnesou alespoň střípek radosti – protože naše cesty i putování se v mnohém podobají. Kéž šťastně dojdeme do cíle.