Regionální kolo ve stolním tenise

11. října 2017 se konal již 17. ročník regionálního přeboru východních Čech ve stolním tenisu.
Tak tohle je paráda! Letos byl rekordní počet 102 účastníků, skvělé obsazení!
Při podrobném pohledu na počty účastníků se ale potvrzuje trend, o kterém dlouho víme. Je to důsledek reorganizace školství, klesajícího počtu žáků v základních školách. Proto také žákovské kategorie byly početně opět slabší a to natolik, že je otázkou, zda se vůbec ve školách sportuje. A také, zda je vůbec s kým?!
Naopak „chlapské a ženské“ kategorie prokázaly vzrůstající tendenci.
Trenéři opět předvedli dobrou a svědomitou práci, přivezli sportovce, kteří stolní tenis znají a také nominace jednotlivých týmů byly provedeny velmi zodpovědně, objevilo se minimálně odhlášek.  
Atmosféra v hale, s ohledem na počet účastníků, byla velmi rušná, ale sportovní a korektní.
Turnaj se tradičně konal pod patronací Mateřské školy, Speciální základní školy a Praktické školy, Hradec Králové a Sportovního klubu Integra z pověření Českého svazu mentálně postižených sportovců.
Tento regionální přebor ve stolním tenisu je určen pro sportovce ze základních škol, základních škol praktických, základních škol speciálních, praktických škol a odborných učilišť a jejich absolventy.
Po sportovní stránce musíme konstatovat skutečně vysoký standard herní úrovně, hráči byli povětšinou velmi dobře připraveni.
Všem zúčastněným děkuji za účast, organizátorům a rozhodčím za vzorný průběh a zajištění turnaje. A trenérům děkuji za jejich hráče, protože s nimi trénují a odvádějí dobrou práci.