V pátek 9. února se na naší škole uskutečnilo poslední letošní setkání v rámci STUŽ – přišla k nám paní Polášková. Tématem byly potraviny – a jak poznáme, které jejich přísady našemu zdraví prospějí, a které nikoliv.
Sešly se čtyři třídy – ze všech koutů naší školy – v zasedačce a dataprojektor nám ukazoval na obrázcích s texty známé, oblíbené i v reklamě vyzdvihované, potraviny.
Paní Polášková nám vysvětlila, jaké jsou (i historicky nejdříve ceněné a po vědeckých zkoumáních zavrhované) náhražky cukru, a také, jestli je to opravdu dobrá varianta přestat sladit. Povídali jsme si o „éčkách“ nebo o kalorické potřebě u dospívajících… a čas hrozně rychle utíkal.
Měli jsme možnost ochutnat „přírodně“ obarvené křupky – jak nás ale překvapilo, že zrovna pro děti tato barviva vhodná nejsou! Také se hned některé děti po jinak oblíbené dobrotě nenatahovaly a odmítly ji.
Děkujeme za odborný pohled na skladbu jídelníčku – určitě bude napřesrok zase o toto téma zájem!