Škola v přírodě – Jestřebí hory – 2. den

Adršpach
Druhý den, úterý 22. 5.2018.
Brzo ráno nás probudily sluneční paprsky, zpěv ptáků a šumění listů ve větvích stromů. Příjemné probuzení nás naladilo na celodenní výlet a my jsme se se po snídani vydali lesní cestou na vlakovou zastávku. V půli cesty jsme se zastavili u studánky a pozorovali jsme, jak se les probouzí do nového dne.
Cesta vlakem rychle ubíhala a ani jsme se nenadáli a byla zastávka Adršpach – skalní město. Pískovcové skály nás vítaly svou velikostí a majestátností a my už se těšili na jejich prohlídku. Skalní město bylo vybudováno a otevřeno již v 18. století a mezi skalami byly vybudovány stezky, které zpřístupnily nádherná místa turistům.
Nejprve jsme se posilnili svačinkou a občerstvili, abychom zvládli náročné trasy ve skalách. Rozdělili jsme se na tři skupinky a každá měla svou trasu podle výkonnosti a zdatnosti dětí. Obdivovali jsme pískovcové kolosy, vytvořené přírodou a s úctou a obdivem jsme k nim vzhlíželi. Procházeli jsme mezi skalami a povídali jsme si, jak vznikaly, proč tu jsou a co nám připomínají. Zastavili jsme se v pískovně a pozorovali jsme v průzračné vodní hladině odrazy skal, pulce, plující kačery i ryby.
V odpoledních hodinách jsme se opět všichni sešli a odjeli vlakem zpět do Radvanic. Jestřebí bouda na nás čekala a s ní i táborové ohniště. Cestou na „chalupu“ jsme ještě odbočili do lesa, abychom nasbírali klestí a dříví na táborák. „Chlapi“ – pomocníci připravili s námi ohniště a opékání vuřtů mohlo začít. „To jsme si pochutnali!“
Den se chýlil ke konci, a nastal čas vrátit se do svých pokojů a připravit se na večerku. Na nebi svítil měsíc a my, příjemně unaveni, popřáli jsme si dobrou noc a zároveň se už těšili na nový den.