Škola v přírodě 22.5.2023

Květnové dny byly plné očekávání, až nastal ten pravý den – pondělí 22. května, kdy se skupina dětí ze ZŠ speciální a děti z 1. stupně ZŠ vydaly na týdenní pobyt (5 dní) na školu v přírodě. Jako tradičně jsme jeli vlakem, kde nastala mírná komplikace s návazností a přestupem vlaků. Díky vstřícnosti a laskavosti průvodčích jsme všechny cesty absolvovali bez potíží a problémů.
Vystoupili jsme na vlakovém nádraží v Radvanicích a čekala nás 3,5 km dlouhá cesta vzhůru na Jestřebí boudu. Cestou jsme se zastavili u „kostelíčka“, posvačili a pokračovali jsme v cestě. Další zastávka byla u studánky, kde jsme se osvěžili, nabrali síly a zbytek cesty nám již rychle uběhl. Ubytovali jsme se, naobědvali a po zaslouženém odpočinku nás čekal odpolední program.
Vydali jsme se po stopách loupežníka Lotranda. Cestou jsme si pohádku od Karla Čapka vyprávěli, a tak jsme začali naše putování po kraji bratří Čapkových. Zastavili jsme se na „Lotrandí“ skále a odtud putovali k rozhledně Žaltman. Cestou jsme se rozdělili do skupinek a plnily předem připravené úkoly. Za správné odpovědi jsme dostali obrázek loupežníka.  Výška rozhledny 22 metrů, byla pro mnohé z nás výzvou. Ale stálo to zato, krásné výhledy do krajiny i do vzdálenějších míst, byla opravdu krásná podívaná.
Po večeři jsme ještě využili pěkného počasí a proběhli se po louce a zahráli si hry. Poté jsme ve sportování pokračovali na ubytovně. Abychom si uchovali vzpomínky na celý pobyt, vyrobili jsme si deníčky, kde jsme každý den zapsali, nakreslili nebo nalepili obrázky.