Pingpongová show

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKdyž nás pan ředitel v úterý zval do tělocvičny, neuměli jsme si představit, co nás čeká. Hudba již hrála, DJ to rozjížděl na plné pecky, tělocvična byla plná ping-pongových stolů, barev a dětí. A pak začala opravdická show! Uviděli jsme super video, které natočili naši stolní tenisté a naučili se jejich heslo: „Jeden za všechny a všichni za stůl“. Že vozí zlaté medaile z celé republiky, na to jsme si již zvykli, ale oni vyhráli i celorepublikovou soutěž o pingpongový stůl a ten právě stál před námi ozdobený velkou mašlí!!  ÁÁÁÁHA – TO JE TO PŘEKVÁPKO!!! 
Jenže to nebylo všechno. Naučili jsme se pravidla pro čestné a správné sportovce.  Seznámili jsme se s opravdovými mistry republiky ve stolním tenise a jejich trenérem a viděli je hrát na vlastní oči u nás v tělocvičně.  A hrát tedy opravdu umí – nejen obyčejnou pálkou, ale i mrňavou pálčičkou, pánvičkou, talířem, učebnicí, sešitem, pokličkou i obyčejnou rukou. Byl to fantastický výkon. Lepší byl už jen zápas našeho pana ředitele Pavla Svobody s maskotem celé show – Pinďou ze Čtyřlístku. Pan ředitel sice čestně prohrál, ale glanc neztratil a sportovně králíkovi Pinďovi pogratuloval k vítězství.
Pak pro nás byly připravené různé soutěže – hra na ping-pongových stolech – kulatém, mrňavém, klasickém nebo s trenažérem, malování, focení s Pinďou v různých maskách, slalom s míčkem na pálce, hod míčkem na cíl atd. Po absolvování všech úkolů jsme za odměnu dostali drobné dárky.
Když jsme se sešli ke společnému loučení, nevěřili jsme, že už je konec vyučování – tak nám dnešek při sportování rychle uběhl. Za celou akci patří pořadatelům velký dík. Moc se nám líbila a dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí z pingpongového sportu.