Adaptační kurz

DSCN3847Od středy 23. 9. do pátku 25. 9. se konal již čtvrtý ročník adaptačního kurzu. Děkujeme za spolufinancování adaptačního kurzu Občanskému sdružení při Speciálních školách a královehradeckému kraji.

Byli jsme ubytováni v chatkách v kempu, který bezprostředně sousedí se Stříbrným rybníkem v Malšově Lhotě. První den se všichni účastníci během dopoledne seznamovali mezi sebou i instruktory lanového centra pomocí různých týmových her. Po obědě jsme pak vyrazili na lanové překážky. Ti, kteří si netroufli na lana zavěšená ve velké výšce, využili nízké lanové překážky s případnou dopomocí instruktorů i učitelů při jejich překonávání. Unavení lezci si mohli odpočinout u různých logických her, trampolín, minigolfu a dalších atrakcí v lanovém centru.
Druhý den byl celý věnován sjíždění řeky Orlice. Měli jsme k dispozici tři nafukovací rafty, do kterých jsme se pohodlně vešli. Všichni měli své pádlo i záchrannou vestu, takže nemusel mít nikdo strach z hluboké vody a proudu. Cestu z Krňovic do Svinar jsme i s hodinovou přestávkou na opékání buřtů zvládli za čtyři a půl hodiny. Ze Svinar pak musel každý po svých až ke „Stříbrňáku“. Jako závěrečná aktivita adaptačního kurzu byly společenské hry v klubovně pod vedením instruktorů. V jedenáct hodin večer byl na chatkách úplný klid, protože program kurzu všechny zmohl. V pátek ráno jsme se po snídani sbalili a vyrazili ke škole, kde byl i rozchod.